3 islands

Οι Δ΄ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσέβιο στον Πειραιά

1712996184420.jpeg

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στην Ιερή Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών της Θεοτόκου, που τελέστηκε στον Πειραιά, στο παρεκκλήσιο των Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου του ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Τριάδος και από ώρα 7 μ.μ. με την ευλαβή παρουσία πολλών συμπατριωτών μας Σαμίων της Αττικής, εκπροσώπων και μελών των Συλλόγων τους κ.ά.

Όπως είναι γνωστό, ο Μητροπολίτης μας έχει καθιερώσει να χοροστατεί σε έναν από τους Χαιρετισμούς της Θεομήτορος στο παρεκκλήσιο αυτό, κυρίως για τους Σαμίους της Αττικής, κατεχόμενος από την επιθυμία να βρίσκεται όσο το δυνατόν συχνότερα κοντά στα πνευματικά αυτά τέκνα του, με την πατρική αγάπη του και με πνεύμα αγαστής συνεργασίας, επωφελούς για το νησί μας.

Η Ιερή Ακολουθία, που προαναφέραμε, τελέστηκε με κατάνυξη και ευλάβεια για την οποία συνέβαλε και η εξαμελής βυζαντινή χορωδία καλλίφωνων Σαμίων Ιεροψαλτών της Αττικής.

Στον καθιερωμένο κηρυγματικό λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσέβιος, αναφέρθηκε στο νόημα της Ακολουθίας των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, μεσίτριας ουρανού και γης, των ανθρώπων και του Υιού Της και Θεού. Υπογράμμισε ότι τα αγαθά της ζωής των ανθρώπων είναι Θεία Ευλογία, αγαθά που οι νησιώτες απολαμβάνουν πρόσθετα στο πλεονεκτικό φυσικό περιβάλλον τους. Τόνισε ότι μπροστά στη σημερινή κρίση του λαού μας και των Σαμίων, φυσικά, προέχει η ανάγκη της συνένωσης, συνοχής και συνεργασίας, καθώς και ο επίμονος αγώνας, η εγρήγορση και επαγρύπνηση όλων των πιστών για τη διαφύλαξη και περιφρούρηση των αρχών, των ιδεών κα της πίστης της Ορθοδοξίας. Οι κίνδυνοι, υπογράμμισε, είναι μεγάλοι και υπαρκτοί που απειλούν την πίστη μας.

Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε προσωπικά καθέναν από τους παρευρεθέντες, προσφέροντας σαν δώρο συμβολικό εικονίδιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, μαζί με τις πατρικές ευχές του για το Καλό Πάσχα.

(Νίκος Ορφανός)

Εκτύπωση Email

ΑΓΙΟΛΟΓΙΟΝ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Άυριο
γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ

Σήμερα:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31