3 islands

  • samos vathi
  • ikaria
  • museum banner

Ο Μητροπολίτης μας στην παράδοση και παραλαβή της Διοίκησης της 79 ΑΔΤΕ

Με κάθε επισημότητα και συμφώνος του ισχύοντος στρατιωτικού πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε την 14ην Μαρτίου 2017 η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Διοικήσεως της 79 ΑΔΤΕ παρόντος του Αντιστρατήγου Διοικητή ΑΣΔΕΝ κ. Νικολάου Μανωλάκου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στην λέσχη Αξιωματικών Σάμου όπου μέσα σε κλίμα συγκινήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προσέφερε ως ευλογία στον αποχωρούντα Υποστράτηγο κ. Δημοσθένη Βιτετζάκη επάργυρο δίσκο με την σφραγίδα της εθνοσυνελεύσεως την εικόνα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και το επίγραμμα « Χριστός Σάμον έσωσεν τη 6η Αυγούστου 1824» και ευχήθηκε τόσο στον παραδίδοντα όσο και στον παραλαβόντα νέο Διοικητή της ταξιαρχίας Ταξίαρχο κ. Αντώνιο Κωστάκη, υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίζουν με επιτυχία να ανταπεξέρχονται στο δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο τους προς όφελος της πατρίδας και του Γένους μας.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι

Την Α Κυριακή των νηστειών γνωστή και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας, πανηγυρίστηκε μεγαλοπρεπώς και με κατάνυξη η λήξη της εικονομαχίας και η αναστήλωση των ιερών εικόνων (843 μ.Χ). Η τοπική μας Εκκλησία τίμησε δεόντως την ημέρα στον καθεδρικό ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Καρλόβασι, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου, παρουσία των Αρχών της πόλεως και πλήθος χριστιανών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, λιτανεύθηκαν οι ιερές εικόνες ανά την πόλη, τελέσθηκε η καθιερωμένη Δέησις στην πλατεία Καρλοβάσου και η ανάγνωση του « Συνοδικού της Ορθοδοξίας». Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα και τέλος δεξιώθηκε τις Αρχές στο Επισκοπείο Καρλοβάσου.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των νέων που ύψωσαν τις ιερές εικόνες και τα ιερά λάβαρα κατά το έθος.

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους ήρωες των Ιμίων

Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε για τους ήρωες που έπεσαν στα Ίμια το 1996 το μεσημέρι της Κυριακής στο παλιό Λιμάνι του Καρλοβάσου.

Στο μνημείο που έχει κατασκευαστεί προς τιμήν των τριών ηρώων, του Σαμιώτη υποπλοιάρχου Χριστοδούλου Καραθανάση, του υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, από τον σύλλογο Ριμινιτών Ελλάδος με πρόεδρο τον Σάμιο Νικόλαο Ξανθό και κυρίως με την χρηματοδότηση του αειμνήστου Νικήτα Αδριανόπουλου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νομού ενώ μετά κατατέθηκαν στεφάνια  στο μνημείο.   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του τόνισε:

Πρίν ἀπό λίγο στήν κεντρική πλατεία τῆς πόλεώς μας διατρανώσαμε μέ ἐνθουσιαμό τήν Ὀρθόδοξη πίστη μας.

Λιτανεύσαμε τίς ἱερές Εἰκόνες μας, γιά νά θυμηθοῦμε τήν ἀναστήλωσή τους, μετά ἀπό μία ὑπερεκατονταετῆ περίοδο εἰκονομαχίας, πρό 10 αἰώνων περίπου.

Πανηγυρίσαμε τήν νίκη τῆς Ὀρθοδοξίας πάνω στόν διάβολο καί κάθε αἵρεση καί ἐχθρό, πού ἐκεῖνος ξεσηκώνει ἐναντίον τοῦ Χριστοῦ καί τῆς Ἐκκλησίας Του.

Μέ συγκίνηση ψάλλαμε τό «Αἰωνία ἡ μνήμη», γιά νά μακαρίσουμε ὅλους ἐκείνους, τούς ἀνά τούς αἰῶνες Ὀρθοδόξους Χριστιανούς, πού μέ τή ζωή, τόν λόγο καί τό ἔργο τους ὁμολόγησαν τήν ὀρθόδοξη πίστη τους καί ὑπερασπίσθηκαν τήν ἐν Χριστῷ ζωή τους, καθώς πολλοί ἀπό αὐτούς ἀξιώθηκαν νά τήν πορφυρώσουν μέ τό μαρτυρικό τους αἷμα.

Περισσότερα...

ΑΓΙΟΛΟΓΙΟΝ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Άυριο
γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ

Σήμερα:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

No event in the calendar
March 2017
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31